Bygg ett trädäck

Skruv och beslagsguide

Tryckimpregnerat virke innehåller ämnen som väldigt snabbt kan få fel fästelement att börja rosta. Vi har därför konstaterat att alla produkter som fäster i tryckimpregnerat virke minst ska hålla korrosivitetsklass C4 (samma klass som rostfritt tål).

Trallskruvlåda
Hexagon Protect 4 Sexkant

Hexagon Protect 4 Sexkant

Träskruv Protect 4 med sexkantskalle är proffsens favorit. En perfekt skruv för kraftigare montage. C4- behandling står emot korrosion i den aggressiva miljö som tryckimpregnering innebär. Skuren spets för snabbare indrivning.

Vagnsbult Protect 4

Vagnsbult Protect 4

Protect 4 Vagnsbult används till att fästa samman träkonstruktioner utomhus. Detta ställer krav på korrosionsskyddet. C4-behandlingen klarar uppgiften i ur och skur. Traditionell förzinkning är t ex helt olämpligt tillsammans med tryckimpregnerat virke.


Mutter och Fyrkantsbricka

Mutter och Fyrkantsbricka

Till vagnsbulten fi nns mutter i Protect 4, med samma korrosionsskydd. Den stora fyrkantsbrickan fördelar kraften på en stor yta, och kan användas till både vagnsbult och Protect 4 Sexkant.

Träskruv Protect 4

Träskruv Protect 4

Träskruv försedd med skuren spets och sågtänder för snabb indrivning. Torxfästet klarar tufft motstånd utan att bitsen slirar. Finns från 4,0 x 20 till 6,0 x 280 i försänkt utförande. Ett stort sortiment som passar till både proffs och hemmafi xare. C4-behandling innebär samma korrosionsskydd som rostfritt. Bits ingår.


Ankarskruv Protect 4

Ankarskruv Protect 4

Ankarskruven är försedd med skuren spets och sågtänder för snabb indrivning. Torxfästet klarar tufft motstånd utan att bitsen slirar. Lämplig vid monte- ring av alla typer av beslag i tryckimpreg-nerat virke. C4-behandling innebär samma korrosionsskydd som rostfritt. Bits ingår.

Beslag

Beslag

Till Heco Decking Concept har vi valt ut lämpliga beslag ur vårt sortiment. Beslagen är galvaniserade, vilket passar bra i kombination med tryckimpregnerat virke utomhus. Skulle du behöva andra beslag än de vi föreslagit, tveka inte att fråga personalen i butiken. Varmförzinkade 20 my.